sreda, 24. jun 1998.

SAOPSTENJE KOMANDE DRUGE ARMIJE VJ

Trodnevna vezba u regionu Podgorice

Podgorica. - Informativna sluzba komande Druge armije Vojske Jugoslavije, saopstila je juce da ce u naredna tri dana u sirem regionu Podgorice biti izvedena zdruzena takticka vjezba, kojom ce komandovati general-major Tripko Cecovic, komandant Podgorickog korpusa.

Prema tekstu zvanicnog saopstenja, vjezba je planirana “u sklopu redovnih planskih aktivnosti i godisnjeg plana i programa borbene obuke komandi i jedinica" a njen cilj je “da se vojnici, starjesine, jedinice i komande, osposobe i provjere u planiranju, organizaciji i izvodjenju slozenih radnji i postupaka, i na osnovu kriterijuma, provjeri njihova osposobljenost i realnost u praksi".

“Na vjezbi ce ucestvovati jedinice Podgorickog korpusa, cija je obuka zavrsena upravo ovih dana, a sadejstvovace im i deo letacke jedinice Ratnog vazduhoplovstva i protivvazdusne odbrane", precizirano je u saopstenju Informativne sluzbe komande Druge armije.

U saopstenju je navedeno i to da ce u okviru vjezbe biti provjerena i prakticna vatrena osposobljenost jedinica na vjezbovno-strelisnom poligonu “Radovce".

D. V.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /