petak, 26. jun 1998.

PREDSEDNISTVO SVM ZAHTEVA POVLACENJE VOJNIKA MADJARA SA KOSOVA

Zamrzavanje pregovora

Novi Sad. - Zahtevamo trenutno i efikasno ispunjenje obecanja, a u slucaju da to izostane Savez vojvodjanskih Madjara ce odmah zamrznuti zapocete pregovore i povuci svog poslanika sa funkcije potpredsednika u parlamentu Srbije - stoji izmedju ostalog u izjavi za javnost koju je Predsednistvo SVM juce usvojilo na vanrednoj sednici, posvecenoj sve zaostrenijoj kosovskoj krizi i sprovodjenju zatheva ove stranke da se iz kosovskih kasarni vojnici madjarske nacionalnosti prekomanduju u druga podrucja.

Vec mesecima SVM, prilikom svih pregovora sa predstavnicima vlasti istice svoju opredeljenost za mirna resenja i trazi povlacenje vojnika madjarske nacionalnosti koji vojni rok sluze u kosovskim kasarnama i za to smo - kako smo javnost i obavestili - dobili obecanja, ali ih dosad niko nije ispunio, odnosno obezbedio da se ispune - navodi se u saopstenju i dodaje:

- Imajuci u vidu pogorsanje situacije trazimo od vlasti hitne pregovore o resenju ovog, za vojvodjanske Madjare najznacajnijeg pitanja. Na kraju rukovodstvo SVM istice i ocekivanje da sve snage opredeljene za mirno resenje kosovskog problema podrze ovakve zahteve.

Z. S.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /