petak, 26. jun 1998.

VIDOVDANSKI SABOR U KRAJCINOVICIMA

Vazno je zvati se Mladoje

Priboj. - Vidovdanski sabor vec trecu godinu se odrzava u pribojskom selu Krajcinovici, na samoj granicnoj medji Srbije i Bosne, pod pokroviteljstvom privatnog preduzeca “Gorava". Na Sabor se okupi po dvadesetak hiljada ljudi a domacin je vlasnik “Gorave" Mladoje Radovic. On ce goste i ucesnike sabora u nedelju castiti pecenim volom na raznju teskim jednu tonu. Svi gosti sa imenom Mladoje koji dodju na Vidovdanski sabor u Krajcinovice dobice, kako obecava gazda Mladoje besplatan rucak i gozbu celog dana o trosku domacina.

Najatraktivnija zanimacija bice trka staraca na 200 metara u kojoj nastupaju svi koji imaju preko 60 godina. Odrzace se i tradicionalno nadmetanje seoskih momaka u bacanju kamena sa ramena, trka konja sa jahacem na 5 kilometara, Sandzacka korida u kojoj ce se boriti bikovi i gde dvostruku titulu brani Rudonja, ljubimac publike tezak “samo" jednu i po tonu.

Naravno, i Vidovdanski sabor u pribojskom selu Krajcinovici bice u znaku fudbala. Turnir ce, po tradiciji pratiti petnaestak hiljada ljudi, a svoje ekipe vec prijavljuju nasi brojni fudbaleri sa prvoligaskih i drugoligaskih terena iz zemlje i oni koji igraju van nasih krajeva a poticu iz ovih. A, nagrade su i visoke i u nemackim markama.

D. Bj.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /