petak, 26. jun 1998.

OTVORENO PISMO VLADIKE ARTEMIJA RICARDU HOLBRUKU

Treba cuti i srpsku stranu

Beograd, Beta. - Episkop rasko-prizrenski Artemije uputio je juce otvoreno pismo americkom ambasadoru u UN Ricardu Holbruku u kojem ga je upitao “da li je njegova prekjucerasnja poseta Kosovu i Metohiji zaista bila mirotvorna i dobronamerna".

“Tesko je shvatiti, a jos teze prihvatiti da se mir moze postici kontaktiranjem samo jedne strane u sukobu. U ovom slucaju sa albanskom. Da li se moze imati puna istina, ako se ne cuje i druga strana. U ovom slucaju srpska", navodi se u pismu episkopa Artemija. “U dilemi smo", porucuje episkop Artemije Holbruku, “da li vam do cinjenica nije stalo, ili vam ljubazni domacini iz vase pratnje Fehmi Agani, Veton Suroi i drugi to nisu dopustili i time vas vesto obmanuli, kako biste sa Kosova i Metohije poneli izgled samo jedne strane medalje".

“Takav odnos prema kosovsko-metohijskoj stvarnosti nece i ne moze doprineti postizanju medjusobnog poverenja, mira i suzivota na ovim prostorima. Bolno je saznanje da u tome sluzi vasa misija i mocna Amerika", navodi se u pismu.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /