subota, 27. jun 1998.

VLADIMIR RAHMANJIN, ZVANICNI PREDSTAVNIK RUSKE DIPLOMATIJE

Jos rano za rezultate

Moskva, Beta. - Zvanicni predstavnik ruskog ministarstva inostranih poslova Vladimir Rahmanjin izjavio je juce da je “jos rano" govoriti o rezultatima napora medjunarodne zajednice u resavanju kosovskog problema. “Cela medjunarodna zajednica je usmerena na davanje impulsa i nalazenje puteva za aktivnu realizaciju zajednickog saopstenja ruskog predsednika Borisa Jeljcina i jugoslovenskog predsednika Slobodana Milosevica", rekao je Rahmanjin na konferenciji za novinare. On je rekao da je medjunarodna zajednica “jedinstvena" u stavu da kosovski problem treba resiti politickim putem, odnosno putem dijaloga, ali je naveo da je postici da obe strane sednu za pregovaracki sto “i dalje slozeno".

“Sada predskazivati konacne rezulatate zajednice je jos rano", rekao je Rahmanjin. “Rusija radi i sa SAD i i sa ostalim clanicama Kontakt grupe, problem je slozen, a napredak ce ici cik-cak. Nadamo se da cemo zajednickim silama moci da nadjemo resenje tog problema", rekao je Rahmanjin.

On je precizirao da je ruski ministar inostranih poslova Jevgenij Primakov posle zajednickog saopstenja Jeljcina i Milosevica, “vise puta telefonom razgovarao sa americkim drzavnim sekretarom SAD Madlen Olbrajt, u kojima su razmenjivali misljenja sta mogu uraditi u regulisanju situacije na Kosovu". Po recima Rahmanjina, i poseta zamenika ministra inostranih poslova Aleksandra Avdejeva Tirani i Skoplju, pokazala da su i Albanija i Makedonija zainteresovane za politicko resenje kosovskog problema. Rahmanjin nije zeleo nista da kaze o pregovorima ruskih diplomata u Londonu i SRJ, vezanim za kosovski problem.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /