subota, 27. jun 1998.

NEVLADINE ORGANIZACIJE POMAZU RODITELJIMA VOJNIKA

Ratno stanje nije proglaseno

Protest roditelja ciji sinovi sluze vojni rok na teritoriji Kosova i Metohije, po svemu sudeci ulazi u novu fazu. Na jucerasnjem protestnom okupljanju ispred Generalstaba odluceno je da se, posto su od vladinih organizacija do sada evidentno ignorisani, za pomoc u cilju omasovljenja protesta po Srbiji, obrate nevladinim organizacijama. Za prvu pomoc obratili su se Helsinskom odboru za ljudska prava i aktivistima Antiratne kampanje.

U sedistu beogradskog ogranka Helsinskog odbora roditelji su razgovarali sa predsednicom Sonjom Biserko i pravnicom Biljnom Stanojevic. - Ne mozete traziti da se deca, to jest vojska, povuku sa Kosova. To je van zakona i Ustava i time je neostvarivo, rekla je gdja. Stanojevic. - Mozete zahtevati da ne ucestvuju u ratnim operacijama, jer ratno stanje nije proglaseno.

U saradnji sa Helsinskim odborom, koji ce roditeljima biti logisticka podrska, roditelji su objavili Zahtev koji ce sledecih nedelju dana biti na ulicnim punktovima, gde ce ga potpisom podrzati gradjani.

G. M. S.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /