ponedeljak, 29. jun 1998.

PORUKA MILOSEVICU S VIDOVDANSKOG SABORA U GRACANICI

“Odustanite od bavljenja Kosovom"

Pristina, FoNet. - Predstavnici Srba sa Kosova porucili su juce na crkveno-narodnom Saboru u manastiru Gracanica medjunarodnoj zajednici, vlastima i albanskim sunarodnicima da situacija na Kosovu mora biti resena politickim sredstvima, uz neophodno ucesce kosovskih Srba u tom procesu, izjavio je juce predsednik Srpskog pokreta otpora Momcilo Trajkovic.

On je rekao da je najenergicnija poruka upucena predsednicima Jugoslavije i Srbije Slobodanu Milosevicu i Milanu Milutinovicu, koji se nisu odazvali pozivu da dodju na Vidovdanski sabor. Trajkovic je rekao da je Milosevicu “jasno poruceno da najdalje do srede javno kaze srpskom narodu i javnosti uopste da se vise nece baviti pitanjem Kosova i Metohije, jer to nije pitanje Jugoslavije, vec Srbije". “Trazimo da se tim pitanjem bave institucije u Srbiji - predsednik, Skupstina i Vlada i da se okupe sve demokratske snage, kako bi zajedno potrazili resenje", rekao je Trajkovic.

Trajkovic je rekao da su Srbi sa Kosova - “ukoliko Milosevic javno ne objavi sta namerava da ucini i ako ne odustane od bavljenja Kosovom - najavili da ce doci u Beograd, odnosno na Dedinje, gde ce direktno zatraziti razgovor s Milosevicem" i, kako je dodao Trajkovic, “izvrsiti pritisak da se zaustavi ovakva politika - jednom recju - ocigledna izdaja na Kosovu i Metohiji". On je rekao da je vlastima u Srbiji poruceno da nema resenja kosovskog pitanja bez ucesca Srba sa Kosova.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /