utorak, 30. jun 1998.

CRNOGORSKI HELSINSKI KOMITET ZATRAZIO ISTRAGU O UBISTVU VOJNIKA OMERA DJOKOVICA

Sumnja u zvanicno saopstenje

Crna Gora, Beta. - Crnogorski helsinski komitet za ljudska prava izrazio je juce sumnju u zvanicno saopstenje o ubistvu vojnika Omera Djokovica u Leskovcu i zatrazio od drzavnog tuzioca Crne Gore Vladimira Susovica da pokrene proceduru za rasvetljavanje tog slucaja. Prema saopstenju MUP Srbije, Omer Djokovic je pobegao iz kasarne u Leskovcu gde je bio na odsluzenju vojnog roka. U saopstenju se navodi da je Djokovica 24. jula u samoodbrani ubio policajac.

Crnogorski helsinski komitet je saopstio da “postoje vise nego razumne sumnje da je ubistvom vojnika Omera Djokovica u Leskovcu pocinjen tezak zlocin, odnosno brutalno krsenje temeljnih ljudskih prava". Predsednik CHK Slobodan Franovic zatrazio je od drzavnog tuzioca Crne Gore da istraznom sudiji prosledi zahtev za sprovodjenje istrage radi rasvetljavanja slucaja “Djokovic", kao i za pregled i obdukciju ubijenog vojnika.

“Saopstenje MUP Srbije je i za obicnog coveka, a kamoli strucnjaka neodrzivo i samo za sebe predstavlja argument za sumnju da je u slucaju 'Djokovic' pocinjen monstruozan i tezak zlocin", navodi se u saopstenju CHK. U saopstenju se navodi da su se clanovi porodice Omera Djokovica saglasili sa predlozima CHK.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /