utorak, 30. jun 1998.

POSETA KINESKE PRIVREDNE DELEGACIJE

Domacini na odmoru

Od pozvanih 140 odazvalo se svega oko cetrdesetak predstavnika domacih preduzeca

Predstavnici 15 kompanija iz kineske provincije Liaoning zapoceli su juce u Privrednoj komori Jugoslavije razgovore sa jugoslovenskim privrednicima o mogucnostima trgovinske razmene i zajednickih poslova. Iako su poslednjih meseci ucestale medjusobne posete dosadasnjom privrednom saradnjom nije zadovoljna ni jedna strana, a tokom ove posete, prema recima Cen Jan, sefa kineske delegacije, treba da iskoriste brojne mogucnosti da se ona poboljsa.

Privrednici Liaoninga, koji saradjuju sa partnerima iz 150 drzava i oblasti, izvezli su prosle godine robu u vrednosti od 7,8 milijardi dolara. Obostrani je interes, kako je juce istaknuto, da se spoljnotrgovinska razmena izmedju Kine i Jugoslavije ove godine poveca. Medjutim, sudeci prema odzivu jugoslovenskih privrednika za njih je vec pocela sezona godisnjih odmora. Od pozvanih 140 odazvalo se svega oko cetrdeset predstavnika domacih preduzeca.

Tokom petodnevne posete gosti ce obici preduzeca koja su zainteresovana za buducu saradnju, a ocekuju se i sklapanje konkretnih ugovora.

M.V.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /