utorak, 30. jun 1998.

SPO TRAZI SASTANAK SEFOVA SRJ, SRBIJE I CRNE GOR S LIDERIMA PARLAMENTARNIH STRANAKA

Neophodna drzavna platforma o Kosovu

Beograd. - Zbog eskalacije kosmetske krize i opasnih namera pojedinih medjunarodnih centara moci prema nasoj zemljii i nasem narodu, neophodno je da hitno bude usaglasena drzavna platforma o statusu Kosova i Metohije, saopstilo je juce Predsednistvo Srpskog pokreta obnove.

Smatramo da bi ta platforma trebalo da bude dogovorena na sastanku predsednika savezne drzave, predsednika Srbije, predsednika Crne Gore i lidera parlamentarnih stranaka koje imaju poslanicke klubove u Skupstini Srbije, Skupstini Crne Gore i Skupstini SR Jugoslavije, kaze se u saopstenju i nastavlja: “Dogovorimo se sta podrazumevamo pod autonomijom Kosmeta i saopstimo to i politickim predstavnicima kosovskih Albanaca i citavom svetu.

Kada to ucinimo, Ibrahim Rugova ce morati da se izjasni i da kaze da li je za demokratiju i multietnicke principe ili to sve odbija, u ime opasnog zahteva za nezavisnim Kosvoom i etnickom velikom Albanijom. Ne smemo da gubimo vreme. Mi branimo svoju drzavu i multietnicki i demokratski koncept Srbije. Ne krijmo najjace oruzje koje je u nasim rukama. Vec kasnimo, ali ne smemo i da zakasnimo. Srbija se danas mora braniti i mudroscu, odgovornoscu, istinom i borbom da istinu razumeju i prihvate Evropa i svet", porucuje SPO.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /