ponedeljak 4. maj 1998.

I U NOVOM SADU USMENO ZABRANJENA MANIFESTACIJA “KAKO SE TI ZOVES"

MUP: Bez antiratnih poruka

Novi Sad. - “Srbijom vlada strah od pitanja Kako se ti zoves?, a ostri jezik umetnosti zabranjuje se milicijom koja je opet, sama po sebi mozdano i moralno osakacena, spremna na izvrsenje bilo kakvog besmislenog naredjenja". Tim tonom obratio se novosadskoj javnosti Pokret studenata Srbije povodom zabrane multimedijalne kulturne manifestacije “Kako se ti zoves" zakazane u dane vikenda na centralnom, Mileticevom trgu.

U saopstenju za javnost kaze se da je nacelnik novosadskog odeljenja MUP general-major Marinko Kresoja, i pored svih potrebnih dozvola za odrzavanje izlozbe i uredne prijave skupa, usmeno zabranio performans recima: “Skup moze da se odrzi, ali nema zakrcenja saobracaja, nema setnje i nema podizanja satora!"

Milicija je, kako saopstava Pokret studenata, ponudila i “kompromisno resenje": skup moze da se odrzi sa satorom, ali samo da se izmeni antiratna tematika projekta “Kako se ti zoves". Dogodilo se isto, navodi se u saopstenju, kao u Nisu i Beogradu - ni u novosadskom slucaju nije bilo pismene zabrane.

P. P.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /