ponedeljak 4. maj 1998.

ZBOG PRETNJE PRIVREDNOG SUDA DA CE UZ POMOC MILICIJE ZAPLENITI TIRAZ I PRE OKONCANJA SUDSKOG SPORA OKO “BLICA"

“Glas javnosti" mora da promeni logotip

Beograd. - Danas 3. maja na Svetski dan slobode stampe Privredni sud u Beogradu je naredio miliciji Starog grada da u 20 casova zapleni svaki primerak lista “Glas javnosti" ako se na njegovoj prvoj strani, na bilo koji nacin, pojavi logotip lista “Novi Blic", obavestio je juce javnost Manojlo Vukotic, glavni i odgovorni urednik novog lista “Glas javnosti".

Ovom jedinstvenom cinu predvidjeno je da prisustvuju izvrsitelj Privrednog suda Miroslav Mladenovic, sudija Privrednog suda Ljiljana Stojkovic i izvrsni sudija Milan Ristivojevic. Time bi se, prakticno, sprovelo resenje koje je 29. aprila doneo Privredni sud Beograda da izdavac lista “Glas javnosti" i glavni i odgovorni urednik Manojlo Vukotic ni u toj, ni u bilo kojoj drugoj novini koju on potpisuje ne smeju na prvoj strani objavljivati znak “Novi Blic", “sa grafickim prikazom bleska na podlozi crvene boje, samostalno ili u kontekstu bili koje informacije".

Sud je ovakvu privremenu meru, trecu po redu u poslednjih nedelju dana, doneo na zahtev preduzeca “Blic pres", izdavaca lista “Blic", na cijem je celu do pre petnaestak dana bio Manojlo Vukotic. Inace, nisu pomogli ni pismeni prigovori izdavaca NIP “Glas" i glavnog urednika Vukotica, i argumenti da je naziv lista “Novi Blic" uredno registrovan u Ministarstvu za informacije Srbije. NIP “Glas" je podneo zalbu Visem privrednom sudu Srbije i do odluke suda, kako stoji u saopstenju “Glas javnosti" ce postovati odluku Privrednog suda, ma koliko je smatrali nepravednom i pristrasnom.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /