ponedeljak 4. maj 1998.

STEJT DEPARTMENT

Na potezu je Milosevic

Vasington, Beta. - Portparol americkog Stejt departmenta Dzejms Foli izjavio je da je nakon sastanka Kontakt grupe u Rimu “na potezu predsednik SR Jugoslavije Slobodan Milosevic koji moze da bira izmedju dva puta". “Jedan ga vodi u nepoznato, s negativnim posledicama po njega, njegov narod i citav region, ako nastavi s represijom i odbijanjem dijaloga".

Prema njegovim recima, to bi dovelo do “daljeg propadanja privrede koja je ionako u uzasnom stanju i produbljivanja medjunarodne izolacije. “Druga perspektiva jeste medjunarodna integracija Srbije i Jugoslavije. To ce, kako je dodao, biti omoguceno ukoliko Beograd zaista sprovede “stabilizacione mere", odnosno ako pocne bezuslovni sustinski dijalog sa kosovskim Albancima i omoguci misiju izaslanika OEBS Felipea Gonsalesa2.

“Kontakt grupa je odigrala i lopta je sada u Milosevicevom dvoristu. Verujem da ce trezveno razmisljajuci shvatiti da sad ima dve jasne opcije i da je na njemu da se odluci", dodao je Foli. Po njegovom misljenju, Milosevic se u proslcosti pokazao kao covek koji “stvara, ali je u stanju i da resava probleme na Balkanu. Zato mislimo da ce trezvenim razmisljanjem doci do zakljucka da za njega i njegov narod postoji sansa, ako slede savete medjunarodne zajednice", zakljucio je portparol Stejt departmenta.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /