utorak 5. maj 1998.

SLUCAJ STRPCI" PRED SUDOM U BIJELOM POLJU

Ranisavljevic negirao sve izjave iz istraznog postupka

Bijelo Polje, FoNet. - Pred sudom u Bijelom Polju juce je pocelo sudjenje Nebojsi Ranisavljevicu (34) iz Despotovca, optuzenom za ucestvovanje u otmici i ubistvu 19 putnika voza Beograd-Bar na stanici u Strpcima. Ranisavljevic je negirao sve izjave i priznanja iz istraznog postupka, tvrdeci da ih je dao pod prisilom i pretnjama policije.

“Nisam bio pripadnik grupe naoruzanih osoba koja je pocinila otmicu putnika iz voza u Strpcima 27. februara 1993. godine, cak nisam ni znao gde se ta stanica nalazi dok nisam saznao iz novina, pa prema tome nisam ni ubio bilo koga", rekao je on.

Ranisavljevic je izjavio da mu je tokom saslusanja receno da su mu oteti zena i dete, nakon cega je potpisao sve sto mu je ponudjeno. On je govorio o svom boravku na ratistima u Bosni i Hercegovini isticuci da je jedinica u cijem sastavu se borio kao dobrovoljac bila pod komandom potpukovnika Vojske Republike Srpske Luke Dragicevica.

Ranisavljevic je rekao da je Visegrad napustio 25. februara 1993. odnosno dva dana pre otmice putnika. U istraznom postupku Ranisavljavic je, kako stoji u optuznici, priznao da je 27. febraura 1993. ucestvovao u otmici 19 putnika, uglavnom Muslimana, zatim da su oteti odvedeni kod Visegrada, opljackani i likvidirani.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /