utorak 5. maj 1998.

PASKAL MILO U INTERVJUU GRCKOM LISTU "VRADINI"

Kosovo blizu rata

Odnosi Tirane i Beograda na najnizoj tacki u poslednjih 50 godina. Zahtevi kosovskih separatista za stvaranje nezavisne drzave - neosnovani, istakao albanski sef diplomatije

Atina, Beta-Rojters. - Sef albanske diplomatije Paskal Milo izjavio je da moze lako da izbije rat na Kosovu.

U jucerasnjem intervjuu grckom listu "Vradini", Milo je rekao da su odnosi Tirane i Beograda na najniznoj tacki u poslednjih 50 godina". "Ovo je prvi put u 50 godina da imamo takve tenzije na granici sa Srbijom", rekao je Milo i dodao da je stvorena klima, koja "podstice konflikt i rat". Milo je rekao da je ovo takodje prvi put da su kosovski Albanci tako odlucni i organizovani u svojim zahtevima i da to zele da isteraju do kraja. "Ako izbije rat kosovski Albanci nece imati gde da odu pa ce doci u Albaniju i Makedoniju. Moracemo da se nosimo sa tom situacijom hteli to mi ili ne. Ratni vihori se nece zaustaviti van nasih granica", rekao je Milo.

Sef albanske diplomatije je rekao da kosovski Albanci ne veruju u dijalog koji nudi predsednik SR Jugoslavije Slobodan Milosevic i dodao da jedino razgovori uz pomoc medjunarodnih posrednika mogu da dovedu do okoncavanje krize. Prema njegovim recima, Tirana hoce da Kosovo postane federalna jedinica u okviru SRJ, poput Crne Gore. Milo je jos rekao da su neosnovani zahtevi kosovskih separatista za stvaranje nezavisne drzave. "Takva stvar (nezavisna drzava) je veoma teska. Moramo da budemo realni", dodao je sef albanske diplomatije.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /