sreda, 6. maj 1998.

NASA BORBA SAZNAJE: JUL PRIPREMA PODRSKU BULATOVICU

Prikupljeno deset miliona maraka

U Direkciji JUL -a juce je odrzan sastanak kojim je predsedavao Ljubisa Ristic, predsednik te stranke, a glavna tema sastanka bili su parlamentarni izbori u Crnoj Gori zakazani za 31. maj, kao i stanje na Kosovu, saznaje "Nasa Borba" u krugovima levice.

Materijalna podrska koju treba pruziti Djukanovicevim oponentima, u prvom redu Momiru Bulatovicu ( cifre se krecu i do deset miliona maraka) bila je glavna tema rasprave o prevremenim izborima u manjoj federalnoj jedinici.

Medijska diskreditacija crnogorskog predsednika je druga vazna karika u lancu "ruzenja" Demokratske partije socijalista. U tom pravcu potencirana je intezivna aktivnost crnogorskih julovaca, koji su aktivnu terensku kampanju, zapoceli jos pre dva meseca, mada zvanicna kampanja pocinje ovih dana.

Sto se tice stanja u juznoj srpskoj pokrajini, konstatovano je da stvovi savezne drzave treba da se "preklapaju" sa stavovima srpskog rezima, iz koga svakako treba iskljuciti politicki vrh Crne Gore.

Na sastanku je raspravljano o radu novoosnovane Jugoslovenkse radio televizije, a bilo je reci i o izboru novog rukovodstva JUL- a u glavnom gradu, koji ce se obaviti krajem meseca.

N.P.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /