cetvrtak, 7. maj 1998.

O TOME SE GOVORI: DO KRAJA MESECA KADROVSKE PROMENE U RTS

Milanovic opstaje, Kojadinovic ili Dmitrovic dolaze

U Skupstini Srbije ce do kraja meseca, kako “Nasa Borba" nezvanicno saznaje, biti usvojen, po predlogu radikala, novi Zakon o radio-televiziji, prema kojem bi Radio-televizija Srbije trebalo da dobije visestranacki Upravni odbor, srazmerno odnosu snaga u parlamentu, dok bi generalnog direktora drzavne televizije birali poslanici. Prema istom izvoru, u RTS ce potom, prema vec ranijem dogovoru socijalista i radikala, doci do odredjenih kadrovskih promena.

Posto je u pregovorima oko celnih funkcija u drzavnoj televiziji uslov radikala bio da njihov covek zauzme ili mesto generalnog direktora ili glavnog urednika informativnog programa, leva koalicija se odlucila da im ustupi potonju funkciju. Tako ce se u fotelji generalnog direktora, tvrdi ovaj izvor, zadrzati Dragoljub Milanovic, a na celo informativnog programa prema dosadasnjim spekulacijama mogli bi da dodju Ratko Dmitrovic ili Dragan Kojadinovic.

Doduse, od Dmitrovica, sadasnjeg glavnog urednika lista “Argument" i bivseg urednika Drugog dnevnika RTS, Vojislav Seselj se nedavno javno ogradio rekavsi da ta ideja ne dolazi u obzir iako, valja se prisetiti da je lider radikala svojevremeno u Saveznoj skupstini tvrdio da nece glasati za usvajanje budzeta, pa je, ipak, izglasan zahvaljujuci podrsci radikala. Sam Dmitrovic nije demantovao da mu je pomenuta funkcija ponudjena, ali nije zeleo da otkrije da li su mu je ponudili radikali ili socijalisti.

Kojadinovic, koji je, pak, donedavno figurirao kao poverljiv covek Srpskog pokreta obnove, takodje se ozbiljno pominje u radikalskim kombinacijama za mesto glavnog urednika informativnog programa.

Srpskom pokretu obnove, prema ovim izvorima, nece pripasti ni jedna od celnih funkcija u drzavnoj televiziji, osim, naravno, nekoliko mesta u Upravnom odboru RTS.

P. R.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /