cetvrtak, 7. maj 1998.

MEDJUNARODNA IZLOZBA TEMATSKE LITERATURE U BEOGRADU OD 8 - 14. MAJA U HOTELU “HAJAT"

Aktuelno i pristupacno

Sutra u hotelu Hajat Ridzensi Beograd pocinje Medjunarodna izlozba tematske literature, na kojoj ce biti izlozeno oko 4000 naslova, tj. oko 9000 primeraka najaktuelnijih knjiga iz raznih oblasti stranih izdavaca, najavljeno je na jucerasnjoj konferenciji za novinare organizatora, “Jugoslovenske knjige". Izlozba ce biti otvorena do 14. maja.

Zoran Nikodijevic, direktor “Jugoslovenske knjige", saopstio je okupljenim novinarima da se izlozba odvija pod nazivom “Pro libris 98. Za knjige bez granica", uz poruku: “Lepa, mudra a cuti ... a gde to ima?" Nikodijevic je podvukao da ce na izlozbi biti zastupljene knjige najpoznatijih izdavaca u nekoliko oblasti: makro i mikro ekonomija, menadzment i marketing, medicina, umetnost, arhitektura i dizajn, savremena proza , decja knjiga i knjige za ucenje stranih jezika i recnici.

“Posetioci ce moci da preko sest izlozenih kompjutera i Kataloskog servisa dobiju sve podatke, kako o izlozenim, tako i neizlozenim knjigama koje ih interesuju. Na izlozbi ce biti zastupljena prvenstveno strucna literatura i to po, uglavnom nizim cenama od onih u svetu. Poseban popust ce imati dzepna beletristika na stranim jezicima (sve knjige ce imati cenu 36 dinara), a postoji i katalog u kome se nalaze nazivi svih izlozenih knjiga koji ce omoguciti laksi pristup knjigama za koje je kupac zainteresovan", dodao je Nikodijevic.

Odlucivsi se za ovako ambiciozni projekat i istovremeno svesnineophodnosti medijske prezentacije, “Jugoslovenska knjiga" je odlucila da osmisljavanje promotivnog nastupa prepuste agenciji “Idea plus D. D. B. ".

Nenad Djordjevic, iz “Idee plus" istakao je da su “u ‘Jugoslovenskoj knjizi‘ na vreme shvatili da je i kultura jedna vrsta biznisa koja zahteva adekvatan nastup."

Jugoslavija bez standa u Frankfurtu

Na pitanje novinara da li ce “Jugoslovenska knjiga" ucestvovati na Frankfurtskom sajmu knjiga, Nikodijevic je izrazio svoje razocarenje sto im ni Udruzenje izdavaca, ni druge “nadlezne institucije" (kako je rekao, ne precizirajuci na koga misli) nisu izasli u susret po pitanju predstavljanja nacionalne knjige na ovom Sajmu, iako su na vreme sacinili i prezentirali projekat svog nastupa. Tako Jugoslavija nece imati svoj stand na Sajmu u Frankfurtu, a i pojedinacno ucesce “Jugoslovenske knjige" je jos uvek neizvesno.

B. Tadic

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /