cetvrtak, 7. maj 1998.

RAZGOVOR SEFA SVEDSKE DIPLOMATIJE I CRNOGORSKOG PREMIJERA

Podrska Crnoj Gori zbog reformske orijentacije

Beograd. - “Za nas je dobrodosla ekonomska reforma koja se sprovodi u Crnoj Gori. Evropska unija koja te napore podrzava, odobrila je pomoc Crnoj Gori", izjavila je sef svedske diplomatije Lene Hjelm Valen nakon jucerasnjeg razgovora sa predsednikom crnogorske vlade Filipom Vujanovicem u Beogradu.

Svedska ministarka je pozdravila to sto se, kako je rekla, “moze stvarati koalicija sa strankama koje nisu potpuno iste", jer bi bilo dobro da razlicite stranke stvore koaliciju umesto da jedna vlada i prigrabi sve. Filip Vujanovic je zamolio ministarku da apeluje na svedske privrednike da ulazu u Crnu Goru.

Na novinarsko pitanje da objasni ucestala putovanja i posete Mila Djukanovica drugim zemljama, Vujanovic je rekao da je to “misija diplomatije mira za Crnu Goru i Jugoslaviju". Na insistiranje novinara da mediji to drugacije tretiraju i nije li to nacin da se podignu tenzije izmedju Beograda i Podgorice, Vujanovic je odgovorio: “Ne. To je deo politicke utakmice koju sprovodi Beograd da bi dao podrsku Momiru Bulatovicu".

M. T.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /