subota, 9. maj 1998.

NOVI NAPADI NA POLICIJU NA KOSOVU

Jedan policajac ranjen, jedan napadac ubijen

Nemirna granica:
Jugoslovenski granicar kod Karaule Gorazup

Pristina. - Jedan policajac je ranjen u napadu na policiju juce oko 11 sati na putu Djakovica - Ponosevac kod sela Smonica. Na kolonu policijskih automobila, kako saopstava pristinski Medija centar, otvorena je vatra iz automatskih pusaka, mitraljeza i minobacaca. Tom prilikom ranjen je policajac Cedomir Bozovic, radnik SUP Djakovica. Bozovic je pogodjen u glavu i vrat a lekari u Djakovici tvrde da je rec o laksim povredama. Nije poznato da li je u ovom napadu prilikom koga je policija odgovorila na vatru bilo povredjenih medju napadacima.

Juce oko 9 sati u selu Iglarevo kod Kline na putu Pristina - Pec napadnuta je policijska patrola, saopstava Medija centar. Na njih je iz zasede pucala naoruzana grupa Albanaca a policijaci koji su odgovorili na vatru tokom prilikom ubili su Agima Hasanaja (24) iz Iglareva.

U Okruznom sudu u Peci potvrdjeno je ovom izvoru da je kod Hasanaja pronadjena puska i torba sa 250 metaka. U istom saopstenju se navodi da je policija pretresajuci obliznje kuce u njima pronasla uniforme sa oznakama takozvane Oslobodilacke vojske Kosova i vecu kolicinu municije.

Policija je uhapsila bracu Imera Dzafera i Miftara Hasanaja iz istog sela za koje se sumnja da su bili ucesnici jucerasnjeg napada na pripadnike MUP Srbije.

D. B.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /