ponedeljak, 11. maj 1998.

ODREDJEN SUDIJA ZA SUDJENJE MOMIRU BULATOVICU

Pomilovanje kuma - krivicno delo

Podgorica. - Sudjenje Momiru Bulatovicu, bivsem predsjedniku Republike Crne Gore, po optuznici osnovnog tuzioca u Podgorici Vlada Vukovica koja ga tereti za zloupotrebu sluzbenog polozaja bice zakazano ovih dana tako da se moze ocekivati da ovaj postupak bude okoncan do kraja maja.

U Osnovnom sudu u Podgorici je odredjeno da ovaj proces vodi sudija Branko Bockovic, a, prema pisanju podgoricke “Pobjede", optuznica je Momiru Bulatovicu vec urucena.

Osnovni stuzilac u Podgorici Vlado Vukovic je utvrdio da je za vrijeme predsjednicke kampanje prosle godine Bulatovic u tri navrata iskoristio svoj sluzbeni polozaj i, krseci zakon, donio odluku o pomilovanju. Ucinio je to, kako se navodi, “s ciljem angazovanja pomilovanih i njima bliskih lica u predizbornoj predsjednickoj kampanji, na njegovoj strani" i time i sebi i pomilovanim osobama “pribavio koristi licnog i politickog karaktera".

Bulatovic je naime u jeku borbe za ostanak u stolici predsjednika Republike Crne Gore donio odluku o pomilovanju Nine Otasevic iz Podgorice, osudjene na kaznu zatvora u trajanju od sest mjeseci, i Slobodana Novakovica iz Podgorice, osudjenog za ubistvo na kaznu zatvora u trajanju od tri i po godine. Novakovic je inace sestric Predraga Bulatovica, visokog funkcionera Socijalisticke narodne partije i jednog od vodja demonstranata na zgradu Vlade Crne Gore u noci izmedju 14. i 15. januara ove godine pred inauguraciju novog predsjednika Crne Gore Mila Djukanovica na Cetinju.

Istovremeno, Bulatovic je “samoinicijativno" donio odluku da se Miodrag Davidovic iz Niksica, inace njegov kum, protiv koga je bio pokrenut postupak zbog krivicnog djela zloupotrebe polozaja, oslobadja krivicnog gonjenja.

B. I. M.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /