ponedeljak, 11. maj 1998.

LUAN HAJDARAGA, MINISTAR ODBRANE ALBANIJE

Prisustvo NATO snaga smanjilo bi napetost

Tirana, Beta. - Albanija smatra da bi prisustvo NATO snaga na njenim granicama doprinelo smanjenju napetosti u citavom regionu, izjavio je albanski ministar odbrane Luan Hajdaraga.

“Pogorsanje situacije (na Kosovu) ima posledice po citav region i zato albanska vlada zahteva prisustvo NATO, kako bi se smanjila napetost", rekao je Hajdaraga u razgovoru s austrijskim ambasadorom Arnom Ridelom u Tirani. “Srpske snage angazuju artiljeriju i tenkove na udaljenosti od oko dva kilometra od albanske granice sto izaziva zrtve na Kosovu i incidente na granici", kazao je Hajdaraga u petak uvece. Hajdaraga je naglasio da se albanska vlada zalaze za mirno resenje sukoba (na Kosovu), kroz dijalog dve strane uz prisustvo nekog medjunarodnog predstavnika.

Hajdaraga, koji je u petak obisao i vojne jedinice u Skadru, rekao je da je “spremnost albanske vojske na visokom nivou i da je situacija na granici pod punom kontrolom. Izvori Ministarstva za javni red rekli su Beti da su u granicnom pojasu “nakon zatisja koje je trajalo 48 sati primeceni pokreti srpskih snaga, ukljucujuci i motorizovane jedinice i dolazak pojacanja".

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /