ponedeljak, 11. maj 1998.

SLOBODAN MILOSEVIC PRIMIO RICARDA HOLBRUKA I ROBERTA GELBARDA

Razgovor o problemima u regionu

Beograd, FoNet. - Predsednik Savezne Republike Jugoslavije Slobodan Milosevic primio je u subotu uvece americku delegaciju na celu s Ricardom Holbrukom, u kojoj su bili i ambasadori Robert Gelbard i Kristofer Hil, preneli su beogradski mediji saopstenje iz kabineta predsednika SRJ. “Predsednik Milosevic je istakao trajan interes nase zemlje za unapredjivanje bilateralnih odnosa i saradnje sa SAD, na osnovama ravnopravnosti, uzajamnog uvazavanja i nemesanja u unutrasnje stvari drugih. Nasa zemlja, medjutim, ne prihvata politiku pritisaka, kojima je izlozena zbog takvog svog principijelnog stava", stoji u saopstenju. “Kada se radi o problemima na Kosovu i Metohiji, prema kojima su pojedine zemlje ispoljile veliku pristrasnost, predsednik Milosevic je izneo jedinstven stav naseg rukovodstva i naroda da je to unutrasnje pitanje Srbije, koje se resava u Srbiji, politickim sredstvima. Pitanje ucesca stranih predstavnika u resavanju ovih problema skinuto je s dnevnog reda narodnim referendumom", kaze se na kraju saopstenja i dodaje da je u razgovoru ucestvovao i savezni ministar inostranih poslova Zivadin Jovanovic.

U odvojenim razgovorima sa Zivadinom Jovanovicem, Gelbard i Holbruk su dotakli pitanja sprovodjenja Dejtonskog sporazuma i Kosova. “Uglavnom smo razgovarali o regionalnim pitanjima, rekao je Gelbard novinarima, nakon sastanka u Ministarstvu inostranih poslova.

Deo razgovora izmedju Gelbarda i Jovanovica posvecen je i “zajednickoj brizi oko izrucenja Dinka Sakica". Velika odgovornost je na Hrvatskoj, istakao je Gelbard i dodao da ce “svet, predvodjen SAD i Jugoslavijom, posmatrati to sudjenje". Nakon razgovora je istaknut znacaj tradicionalnih veza americkog, srpskog i crnogorskog naroda.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /