ponedeljak, 11. maj 1998.

MELISA FLEMING, PORTPAROL OEBS

Nepromenjen stav jugoslovenske Vlade o misiji Gonsalesa

Beograd, FoNet. - Portparol OEBS-a Melisa Fleming izjavila je Radiju B92 da je predsedavajuci OEBS-a, poljski sef diplomatije Bronjislav Geremek primio pismo jugoslovenskog ministra inostranih poslova Zivadina Jovanovica, u kojem se iznosi nepromenjen stav jugoslovenske vlade o posrednickoj misiji Felipea Gonsalesa. “U pismu se, takodje, zahteva redefinicija Gonsalesovog mandata", izjavila je Melisa Fleming, i dodala: “Taj odgovor OEBS smatra neadekvatnim i ono cemu se mi nadamo je da ce ovo malo preostalog vremena koje nam je na raspolaganju do sutra, Beograd iskoristiti da preispita svoje stavove".

Ona je takodje rekla da je Geremek poslao odgovor Jovanovicu i u njemu je ponovo naglasio vaznost dolaska Gonsalesa u Beograd. “Verujemo da bi njegova misija pomogla Jugoslaviji i da bi gospodin Gonsales bio spreman da razgovara o svim pitanjima vezanim za odnose OEBS i SRJ", rekla je portparol OEBS-a Melisa Fleming.

Na pitanje da li u pismu ipak postoji osnova za neko angazovanje Felipea Gonsalesa koje bi bilo zadovoljavajuce i za OEBS i za SRJ, Flemingova je rekla da bi iz Beograda morao da stigne novi odgovor kojim bi Gonsalesu bilo dozvoljeno da dodje u Beograd i razgovara o svim pitanjima.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /