utorak, 12. maj 1998.

MILO DJUKANOVIC NA TRIBINI GRADJANA U BUCU KOD BERANA

Pretposlednja bitka za Jugoslaviju

Nema nikakvih sansi da Milosevic vrati u zivot politicke mrtvace iz oktobra prosle godine, jer je Crna Gora krenula putem demokratizacije, rekao je crnogorski predsjednik

Podgorica. - Predsjednik Republike Crne Gore Milo Djukanovic ukljucio se prvi put u predizbornu kampanju na tribini gradjana u Bucu kod Berana, konstatujuci da prijevremeni parlamentarni izbori 31. maja “predstavljaju pretposljednju borbu koju treba dobiti". Posljednja borba je, naglasio je on, “borba za Jugoslaviju, odnosno za promjenu politike koja se vodi na saveznom nivou na celu sa Slobodanom Milosevicem".

“Nema nikakvih sansi da Milosevic vrati u zivot politicke mrtvace iz oktobra prosle godine, jer je Crna Gora krenula putem demokratizacije" - rekao je crnogorski predsjednik na masovnom skupu simpatizera koalicije “Da zivimo bolje - Milo Djukanovic". On je, komentarisuci aktuelnu politicku situaciju u SRJ, rekao da “za Milosevica nije kljucni problem Kosovo, vec Crna Gora, zato sto vidi da ona nece da slijedi njegovu i politiku njegovih sledbenika, kakav je bio Momir Bulatovic u proteklih sedam godina". “Milosevicu bi bilo postenije da gradjanima vrati staru deviznu stednju nego sto toliki novac daje svojim sljedbenicima" - rekao je Djukanovic, imajuci u vidu da kompletnu politicku aktivnost Momira Bulatovica u Crnoj Gori finansira Slobodan Milosevic i Jugoslovenska levica.

“Nasa pobjeda je potrebna zbog nagomilanih politickih problema. Odrzavaju se bespotrebno politicke tenzije. Niti Crna Gora ucjenjuje Srbiju, niti Srbija zeli da ponizi Crnu Goru. Srbija i Crna Gora hoce da zive zajedno, ali tako ne zeli Slobodan Milosevic" - podvukao je Djukanovic.

“Osvrcuci se na novu politicku platformu svog glavnog rivala Momira Bulatovica, Djukanovic je naglasio da su “danas navodno zastitnici srpstva oni koji su prodali Slavoniju i sve ostalo". “Po Crnoj Gori kao borci za srpstvo predstavljaju se oni koji su u Hagu potpisali dokument za samostalnu i nezavisnu Crnu Goru" - rekao je u Bucu Milo Djukanovic.

B. I. M.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /