sreda, 13. maj 1998.

CETVRTI ZAHTEV VLADIKE ARTEMIJA I MOMCILA TRAJKOVICA ZA PRIJEM KOD MILANA MILUTINOVIC

"Sprecite sukobe i stradanja na Kosovu i Metohiji"

Beograd. - Episkop rasko-prizrenski Artemije i predsednik Srpskog pokreta otpora Momcilo Trajkovic juce su cetvrti put u poslednjih nekoliko meseci zatrazili prijem kod predsednika Srbije. Njihovo obracanje Milanu Milutinovicu objavljujemo u celini:

"Postovani gospodine Predsednice,

Poznato Vam je da se situacija na Kosovu i Metohiji iz casa u cas sve vise pogorsava. Oruzani sukobi se sire, padaju ljudske zrtve, a nad srpskim narodom i Kosovom i Metohijom nadvila se opasnost sa nesagledivim posledicama. Albanski teroristi kontrolisu deo teritorije Kosova i Metohije, a u zarobljenistvu drze jedan broj Srba. Srpske porodice napustaju svoja ognjista jer ne zele da budu prepusteni na milost i nemilost albanskom separatistickom teroru. Jednom recju vlada opsta nesigurnost, uznemirenost, beznadje i dezorijentacija naroda..

Ocevici smo kako vodje albanskog separatistickog i teroristickog pokreta veoma perfidno, organizovano i slozno deluju na rusenju drzave Srbije i njeno uvlacenje u ratne sukobe. Iako drzava preduzima odredjene mere situacija se iz dana u dan sve vise komplikuje.

Srpska pravoslavna crkva i kosovsko-metohijski Srbi, koji su svoju sudbinu vezali za ove prostore i neposredno dozivljavaju ovu veliku nesrecu, nemaju pravo da cute. Zato su odredili svoju delegaciju kako bi Vam u nepsorednom razgovoru kao Predsedniku drzave Srbije izlozili vidjenja aktuelne situacije kao i mogucnosti sprecavanja sirih sukoba i stradanja na ovim prostorima.

Gospodine Predsednice,

Obracamo Vam se po cetvrti put da nas primite, ne da bi sa Vama razgovarali o stranackim ili ideoloskim opredelenjima, vec pre svega, o golom zivotu i daljoj sudbini naseg naroda. Ako nas susret sa Vama moze da doprinese spasavanju makar i jednog ljudskog zivota razlog je vise da prihvatite ovaj nas zahtev. Odgovor o prijemu ocekujemo do cetvrtka, 14. maja 1998. godine".

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /