sreda, 13. maj 1998.

MILO DJUKANOVIC O INICIJATIVI ZA SMENU SAVEZNOG PREMIJERA

Najava vanrednog stanja

"Ako je Milosevicu potrebno vanredno stanje, neka ga zavodi u Tolstojevoj ulici, Socijalistickoj partiji Srbije i tamo gde moze, a u Crnoj Gori nece i ne moze", rekao je Djukanovic

Podgorica, Beta. - Predsednik Crne Gore Milo Djukanovic izjavio je sinoc da se iza inicijative Socijalisticke narodne partije za smenjivanje Savezne vlade "krije namera da se stvori ambijent za uvodjenje vanrednog stanja u Crnoj Gori".

"Momir Bulatovic je juce sklopio tajni savez s vojvodom Seseljem za rusenje Savezne vlade, ali ne zato sto je nezadovoljan ekonomskim i politickim potezima te Vlade, vec da bi demonstrirali nasilje nad Crnom Gorom", rekao je Djukanovic na promotivnom skupu u podgorickim prigradskim mesnim zajednicama Masline, Zagoric i Zlatica. Inicijativa je pokrenuta kako bi "u parlamentu u kojem vladaju Milosevic, Seselj, Draskovic i Bulatovic" bila izabrana vlada na stetu Crne Gore", rekao je Djukanovic.

"Zagovornicima te ideje treba nova Savezna vlada sastavljena od Milosevicevih, Bulatovicevih i Seseljevih pristalica za njihov pakleni naum, koji su pokusali da realizuju i prvih dana januara ove godine, kada su nagovarali Radoja Kontica da, koristeci jednu zackoljicu u Saveznom ustavu, proglasi vanredno stanje u Jugoslaviji", rekao je Djukanovic. On je rekao da je inicijativa za smenu Radoja Kontica pokusaj da se nakon "izvesne pobede reformskih snaga" na izborima u Crnoj Gori 31. maja "stvori ambijent vanrednog stanja u kojem bi Milosevic mogao da cini sto mu je volja".

"Ako je Milosevicu potrebno vanredno stanje, neka ga zavodi u Tolstojevoj ulici, Socijalistickoj partiji Srbije i tamo gde moze, a u Crnoj Gori nece i ne moze i zato necemo dozvoliti ni Milosevicu ni malim Milosevicima po Crnoj Gori da se poigravaju s nasim sudbinama", porucio je crnogorski predsednik. "Necemo dozvoliti nikome da se poigrava Crnom Gorom, niti da u njeno ime bira ljude koji ce je predstavljati u saveznoj drzavi", rekao je Djukanovic.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /