cetvrtak, 14. maj 1998.

INSTITUT “DR SIMO MILOSEVIC" I DALJE CEKA KUPCE

ICN vlasnik trecine akcija i duga

Vrnjacka Banja. - Institut “Dr Simo Milosevic" u Igalu je trenutno u procesu transformacije - rekla je u razgovoru s novinarima Vesna Bosnjak direktor marketinga u ovoj turistickoj kuci, komentarisuci sve aktuelnije pisanje u medijima da je ova turisticka kuca vec prodata.

Prema njenim recima odlukom Vlade Crne Gore, odnosno Agencije za prestrukturiranje tender za transformaciju Instituta u Igalu rade austrijska firma EPIC i madjarska “Horvat konsalting". ICN Galenika (za koju se kaze kako je vec kupila institut) je, kako kaze Vesna Bosnjak do sada otkupila deo drzavnog kapitala u Institutu “Dr Simo Milosevic". Rec je o nesto manje od 33 odsto idealne vrednosti celog instituta, tako da je ICN Galenika vlasnik trecine instituta i trecine vrednosti duga (koja se procenjuje na oko 50 miliona maraka).

Sama vrednost Instituta u Igalu se procenjuje na oko 90 miliona maraka, tako da bi ukupna vrednost ove kuce bila oko 140 miliona. “Na berzi banja Institut u Igalu se pojavio sa svojom uobicajenom turistickom ponudom", kaze Bosnjak komentarisuci da za poslovanje Instituta ova promena u vlasnickoj strukturi ne zauzima znacajno mesto.

ICN Galenika ce u Upravnom odboru Instituta imati svog coveka, a kada konsalting firme zavrse procenu vrednosti kapitala, akcije Instituta ce izaci na svetsko trziste, tako da ce i Galenika moci da postane vecinski vlasnik ovog preduzeca, objasnjava Vesna Bosnjak.

J. P.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /