cetvrtak, 14. maj 1998.

MANOJLO MILOVANOVIC, MINISTAR ODBRANE RS

Bivsi celnici RS stvaraju paralelnu vlast

Banjaluka, Beta. - Ministar odbrane Republike Srpske (RS) general Manojlo Milovanovic rekao je juce da deo rukovodstva i clanova bivse Vlade RS, nezadovoljan gubitkom vlasti, pokusava stvaranje “paralalelne vojne vlasti" u RS.

Milovanovic je na sednici Skupstine RS naveo da je clan Predsednistva BiH iz RS Momcilo Krajisnik angazovao bivseg nacelnika Generalstaba Vojske RS Peru Colica u Stalni vojni komitet, organ koji je predvidjen Dejtonskim sporazumom. Ministar odbrane RS optuzio je predsednika Skupstine RS Dragana Kalinica da “namerno odugovlaci parlamentarno zasedanje, kako bi se sacekao Krajisnikov dolazak", koji je na sednicu parlamenta stigao tek drugog dana zasedenja, sa tri sata zakasnjenja.

Milovanovic je zatrazio od poslanika da ne vredjaju predsednicu i premijera RS Biljanu Plavsic i Milorada Dodika, za koje je rekao da predstavljaju “institucije RS", naglasivsi da je zadatak Ministarstva odbrane da “stiti ustavni sistem RS". On je odbacio optuzbe poslanika Srpske demokratske stranke i Srpske radikalne stranke da je Vlada RS odgovorna za neresen status Brckog.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /