cetvrtak, 14. maj 1998.

“NASA BORBA" SAZNAJE

Al Gor dolazi u Beograd?

Potpredsednik SAD Al Gor bi mogao da se nadje u Beogradu za nekoliko nedelja, potvrdjeno je “Nasoj Borbi" u kabinetu potpredsednika SAD. Istovremeno, receno je da potpredsednik Gor ne planira da poseti Beograd vec sutra, za pocetak pregovora predsednika SRJ Slobodana Milosevica i Ibrahima Rugove. To je bila spekulacija koja se juce cula u diplomatskim krugovima u Beogradu, zasnovana na susretima i razgovorima ambasadora Ricarda Holbruka i predsednika SRJ, na kojima je pominjana i eventualna uloga potpredsednika Gora i drugih americkih zvanicnika.

U pres kancelariji americkog potpredsednika SAD receno je da Al Gor “za sada nema planove da poseti Beograd", ali je potvrdjeno da bi za nekoliko nedelja mogao da odluku “promeni". To zavisi od toga hoce li dijalog predsednika SRJ Slobodana Milosevica i Ibrahima Rugove biti uspesan.

Na jugoslovenskoj strani nije bilo mogucno dobiti potvrdu ili opovrgavanje ove vesti. Ambasador Ricard Holbruk inace je, zavrsavajuci turneju po Jugoslaviji, Albaniji i Bosni i Hercegovini, rekao da je to prva u nizu njegovih poseta koje ce uslediti.

D. B.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /