petak, 15. maj 1998.

U VISECASOVNOM SUKOBU POLICIJE I NAORUZANIH ALBANACA KOD ORAHOVCA

Ranjena tri policajca

KIC saopstio da su policijske snage granatirale selo Bela Crkva u okolini Orahovca. Oruzani okrsaji u selu Smolici i okolini Ponosevca

Pristina, Beta. - U sukobima izmedju policije i naoruzanih grupa kosovskih Albanaca u selu Zrze u blizini Orahovca ranjena su tri policajca, saopstio je juce pristinski Media centar Udruzenja novinara Srbije. Sukob je, kako se navodi u saopstenju, a prenosi Beta, poceo juce ujutru oko 8.30 kada je u napadu na policijsku patrolu ranjen jedan policajac. Nakon toga je vise grupa naoruzanih Albanca iz okolnih sela pucalo na policiju, kaze se u saopstenju. Policajci su lakse ranjeni i prebaceni su u prizrensku bolnicu. Okrsaj je trajao nekoliko sati a na policiju je pucano iz rucnih bacaca i automatskog oruzja.

Media centar navodi da se pretpostavlja da medju napadacima ima poginulih i ranjenih. U saopstenju se dodaje da je policija uspostavila kontrolu u Zrzi i da je u toku potraga za napadacima. Kosovski Informativni centar saopstio je da jake snage policije granatiraju selo Belacrkva i da je stanje krajnje ozbiljno u Orahovcu gde sve pod kontrolom drzi policija. U tom kraju radnici srpske nacionalnosti napustaju radna mesta.

Pucnjave je bilo i u selu Smolici, kao i oko Ponosevca u djakovickom kraju gde su se juce i preksinoc cesto cule granate. Kod Kosova Polja u mestu Bresje (naseljeno pretezno srpskim stanovnistvom) za sada nepoznati napadaci demolirali su radnju Abdurahmana Isljamija. Informaciju je potvrdio ogranak DSK u ovom mestu, a u njoj se kaze da su napadaci najpre slomili resetke na radnji, a potom pucali po radnji. Motivi ovog napada za sada nisu poznati, a zanimljivo je da iz radnje nista nije ukradeno, cak je u kasi ostao i novac.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /