petak, 15. maj 1998.

SUTRA POCINJE 65. MEDJUNARODNI POLJOPRIVREDNI SAJAM U NOVOM SADU

Izlagaci iz preko trideset zemalja sveta

Sutra u 10 sati svecano ce biti otvoren 65. (jubilarni) medjunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu, koji ce trajati od 16. do 24. maja. Na ovogodisnjoj manifestaciji, koja je jedna od najvecih u svetu i najveca sajamska priredba u Jugoslaviji, na preko 300.000 kvadratnih metara ucestvovace preko 1.800 izlagaca iz Jugoslavije i vise od 30 zemalja sveta a otvorice je, kako je najavljeno na jucerasnjoj konferenciji za novinare predsednik republicke vlade Mirko Marjanovic.

Od domacih izlagaca dominirace “Agrovojvodina" i “Danibius" iz Novog Sada, “Aroma" iz Futoga, “Apatinska pivara" i drugi. Medju stranim izlagacima predstavice se firme iz Australije, Austrije, Belgije, Belorusije, Bugarske, Brazila, Velike Britanije, Grcke, Danske, Indije, Italije, Japana, Juzne Koreje, Madjarske, Makedonije, Nemacke, Poljske, Portugalije, Republike Srpske, Rumunije, SAD, Slovacke, Slovenije, Finske, Francuske, Holandije, Hrvatske, Ceske, Svajcarske, Svedske, Sri Lanke... Kolektivne izlozbe odrzace firme iz Austrije, Madjarske, Slovenije, Bugarske i Indije.

Organizator manifestacije “Novosadski sajam" skrece paznju na priredbe koje ce se tokom devet dana odrzavati: Izlozba stoke (bice izlozena najkvalitetnija i najuspesnija grla na mnogim regionalnim smotrama), ocenjivanje kvaliteta vina, cetrdeset druga jugoslovenska izlozba vina i jakih alkoholnih pica, izlozba ambalaze, smotra noviteta mehanizacije, poslovne i strucne aktivnosti sa centralnom proslavom 75. godisnjice Novosadskog sajma, Konjicki turnir, Korida, Internet na standu izlagaca itd.

N. Jovicevic

Ulaznice i popusti

Kapije Sajma za posetioce bice otvorene od 9 do 19 sati, a cena ulaznice je 30 dinara za odrasle, a za decu do 12 godina i vojnike upola jeftinije. Za kolektivne posete (vece od 15 lica) karta kosta 20 dinara. Za one koji dolaze iz drugih mesta svakako ce biti znacajno da Zeleznicko transportno preduzece daje popust od 50 odsto u vozovima koji saobracaju ka Novom Sadu.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /