petak, 15. maj 1998.

SVETOZAR MAROVIC U KACANIMA KOD NIKSICA

Ko glasa za Konticevu smenu - bice smenjen

Niksic, Beta. - Predsednik crnogorske skupstine Svetozar Marovic izjavio je da ce taj parlament obavezati sve crnogorske poslanike u Vecu republika jugoslovenske skupstine da glasaju protiv smene Savezne vlade. Ako nasi poslanici ne prihvate taj stav moracemo njih da smenimo, rekao je Marovic na preksinocnom promotivnom skupu u Kacanima kod NIksica, naglasivsi da“ onaj ko ne brani interese Crne Gore, ne moze ni da je predstavlja".

Marovic je rekao da je njegova stranka sa pravom kritikovala Saveznu vladu, jer je “cesto donosila odluke koje su protiv interesa nasih gradjana, ali da njeno rusenje u ovom trenutku direktno ugrozava odnose u SR Jugoslaviji."

Predsednik crnogorskog parlameta istakao je da u Crnoj Gori nema i nece biti potrebe za uvodjenje vanrednog stanja. “Ako negde postoji red, mir i pravna drzava onda je to u Crnoj Gori", rekao je Marovic.

“Ukoliko bi se prekrsili zakoni i ustavi SRJ i Crne Gore i uvelo vanredno stanje mi cemo se boriti politickim sredstvima, ali onaj ko donese takvu odluku mora da bude svestan da time Jugoslaviju uvodi u neizvesnost", upozorio je Marovic.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /