subota, 16. maj 1998.

REAGOVANJA POVODOM PREKJUCERASNJEG NASTUPA DR MIRJANE MARKOVIC NA GRADSKOJ KONFERENCIJI JUL-a

GRADSKI ODBOR SPO

Ko nam kaze

Direktorka JUL-a Mira Markovic je, na jucerasnjem skupu svoje fantomske i najbogatije druzine u zemlji, brutalno oklevetala vlast u Beogradu, rekavsi da je “gramziva, sklona korupciji i politicki podrzana iz inostranstva".

Gradski odbor SPO Beograda smatra da je vrhunac licemerja to da gospodja Markovic, kao simbol gramzive i korumpirane vlasti u Srbiji koja je opljackala drzavu, ustedjevinu gradjana, obeskucila stotine hiljada ljudi, skrivila smrt hiljada i hiljada mladih, govori o sebicnosti, gramzivosti ili bilo cemu.

Gospodja Markovic je napala Beograd zbog toga sto, prvi put posle pola veka, ima demokratsku nekomunisticku vlast i sto se ta vlast zalaze za privrednu i kulturnu saradnju s Evropskom unijom i SAD.

Sve to saopstila je uz aplauze svojih partijskih doglavnika koji su vlasnici i kontrolori gotovo svih drzavnih firmi, rudnika, suma, zgrada i ostalih dobara, cija deca u dzepovima imaju vise novca nego mnoga preduzeca ili drzavni fondovi i koja se skoluju po inostranstvu ili otvaraju radio i TV stanice, kafice i trguju cigaretama, dok su tudja deca juce ginula u Bosni i Hrvatskoj, a danas na Kosovu, kaze se u saopstenju GO SPO.

GRADSKI ODBOR DS

Zasto Mirjana Markovic napada svoje koalicione partnere?

Gradski odbor Demokratske stranke smatra da nema nikakvog razloga da predsednica Direkcije JUL-a drugarica Mirjana Markovic jasno iznosi prljav ves svoje stranke na drzavnoj televiziji. Ocigledno je da drugarica Markovic nije upoznata, da upravo gradski odbornici JUL-a svojim glasovima podrzavaju tu “sebicnu, gramzivu i brutalnoj politici sklonu grupu ljudi, koja vlast u Beogradu koristi za licno bogacenje" (citat iz jucerasnjeg govora drugarice Markovic).

Gradski odbor Demokratske stranke dostavice u toku dana drugarici Markovic i JUL-u deset strana stenograma s poslednje sednice Skupstine grada, gde je predsednik Gradskog odbora DS Dragan Kopcalic izneo sve dokaze oko skandala i nezakonitosti u javnom preduzecu “Parking servis". Nakon sto su videli ove dokaze, odbornici JUL-a, na celu sa Srdjanom Smiljkovicem, glasali su s odbornicima SPO-a i tako se javno poistovetili sa svim zloupotrebama koje u Beogradu cini SPO.

Ocekujemo od drugarice Markovic da prema Srdjanu Smiljkovicu i drugim gradskim odbornicima JUL-a preduzme odgovarajuce mere zbog otvorene koalicije sa, kako sama kaze, “korumpiranim" beogradskim vlastima, o cemu ona “naravno" nista ne zna, pise na kraju saopstenja GO DS.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /