subota, 16. maj 1998.

UREDNICI DRZAVNIH MEDIJA U VOJVODINI UPOZORENI DA NISU “BUDZETSKE USTANOVE"

Perosevic ne da novac “rodoljupcima"?

Novi Sad. - Predsednik Izvrsnog veca Vojvodine Bosko Perosevic upozorio je urednike rezimskih medija “od pokrajinskog znacaja" da “novine nisu budzetske ustanove" i da ce, “uz svu podrsku koja im je dosad pruzena, ipak ubuduce morati da posluju na temelju profita". On je to rekao juce u Novom Sadu na prijemu koji je Vlada Vojvodine uprilicila celnicima pokrajinskih medija, koje je nedavno imenovala Skupstina Vojvodine.

Zanimljivo je da je Perosevic uputio ovo upozorenje posle apela nekih urednika - a u prvom redu “novinarskog prvoborca jogurt revolucije" u Vojvodini Obrada Lucica - da bi “novinari u patriotski orijentisanim novinama morali da budu pristojno placeni".

Predsednik Izvrsnog veca Vojvodine se, takodje, uzdrzao od podrske glavnom uredniku novosadskog “Dnevnika" Draganu Radevicu koji je izjavio da su: “ 'Nasa Borba', 'Blic' i 'Dnevni Telegraf' najveci pad i najveca sramota srpskog novinarstva". On je ove listove optuzio za “antisrpstvo" i “veleizdaju nacionalnih interesa".

Perosevic je juce na prijemu veoma korektno pozdravio sve predstavnike stampe, medju kojima je bio i izvestac “Nase Borbe".

J. Briza

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /