subota, 16. maj 1998.

PREDIZBORNI SKUP KOALICIJE “DA ZIVIMO BOLJE" NA CETINJU

Djukanovic optuzio Milosevica da rusi Jugoslaviju

“Crveno-crna koalicija" u Beogradu instruirala Bulatovica, nesrecnog piona, bruku crnogorsku, da rusi Saveznu vladu, izjavio Djukanovic

Podgorica. - Predsjednik Republike Crne Gore Milo Djukanovic uputio je sa predizbornog skupa svoje koalicije “Da zivimo bolje", odrzanog na Cetinju, predsjedniku SRJ Slobodanu Milosevicu poruku da drzi ruke “dalje od Crne Gore".

Ista poruka ide na adresu i “Milosevicevim poslusnicima po Crnoj Gori i njegovim saborcima po Srbiji. Osvrcuci se na najnoviju “aktivnost" Momira Bulatovica pokrenuta u vezi sa smjenjivanjem Savezne vlade Djukanovic je rekao da je “crveno-crna koalicija" u Beogradu instruirala ovog nesrecnog piona, bruku crnogorsku, da rusi Saveznu vladu". “Osim za rusenje, oni za drugo i ne znaju", konstatovao je Djukanovic, dodajuci da Savezna vlada “radi slabo, ali su oni sve preduzeli da radi slabo i da radi jos gore, zapravo da je nema".

“Oni ruse i ovu Jugoslaviju sa ciljem da krivicu svale na Crnu Goru. Neka se ne nadaju da ce nas time uzbuditi. Nijesmo i necemo biti niciji poslusnici, ali jesmo i ostajemo privrzeni ideji zajednicke drzave", rekao je predsjednik Crne Gore.

Prema njegovom misljenju na politickoj sceni SRJ “dominira crveno.crna koalicija Milosevica, gospodje Markovic i Seselja". “Cilj te koalicije je da kao ona koja je utrla put fasizmu u Njemackoj, danas nasilno preslika svoju nakazu u Crnoj Gori po cijenu njenog komadanja", rekao je Djukanovic, porucivsi gradjanima da mogu biti mirni i da “rata u crnogorskoj kuci nece biti".

B. I. M.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /