ponedeljak, 18. maj 1998.

VESLI KLARK RAZGOVARAO SA TUDJMANOM I HEBRANGOM

Izbeglice i privredni problem za Hrvatsku

Bez obzira na etnicku pripadnost, svim izbeglicama u regionu mora se omoguciti povratak, naglasio Klark

Zagreb, Beta. - Predsednik Hrvatske Franjo Tudjman razgovarao je u subotu sa komandantom NATO za Evropu americkim generalom Veslijem Klarkom. Kako je saopsteno iz Tudjmanovog kabineta, u razgovorima je izrazena potpora doslednoj primeni Dejtonskog sporazuma uz istovremeno isticanje potrebe za realisticnim pristupom u resavanju postojecih problema. Klark je ocenio da je saradnja Hrvatske vojske sa Sforom pozitivna, a u razgovoru je naglaseno da ce nastavak konstruktivne politike omoguciti primanje Hrvatske u program “Partnerstvo za mir" i u NATO, navodi se u saopstenju.

Klark se u Ministarstvu odbrane sastao i sa Andrijom Hebrangom, koga je hrvatska Vlada predlozila na mesto ministra odbrane, nakon smrti Gojka Suska. Tom prilikom, Klark je naglasio da je vazno da se svim izbeglicama u regionu omoguci povratak, bez obzira na njihovu etnicku pripadnost.

Hebrang je obecao punu saradnju oko povratka izbeglica, i istakao da dinamika povrataka velikog broja izbeglica u kratkom vremenu predstavlja veliki privredni problem za Hrvatsku. On je rekao da problem nije u spremnosti da se omoguci povratak izbeglica vec u vremenskom periodu u kojem se moze ispuniti ono sto od Hrvatske trazi medjunarodna zajednica.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /