ponedeljak, 18. maj 1998.

U SUBOTU NA ADI CIGANLIJI

Policija po zelji gledalaca

 

Beograd. - Pokazna vezba Ministarstva unutrasnjih poslova Srbije “Bezbednost sa vama" odrzana je cetvrti put u subotu na beogradskom izletistu Ada Ciganlija, kao prateca manifestacija Dana bezbednosti. Nekoliko desetina hiljada gradjana moglo je videti “filmske akcije" srpskih policajaca, koje su iz prvog reda posmatrali svi generali MUP Srbije i ministar policije Vlajko Stojiljkovic.

 

Najvise paznje, kao i svake godine, izazvali su pripadnici Specijalnih antiteroristickih jedinica (SAJ) u demonstraciji borilackih vestina i taktickom naletu iz helikoptera. Pored njih, svoje umece prikazali su i pogranicni policajci (voznja skutera), pitomci Policijske akademije (specijalno fizicko vaspitanje), vatrogasci, ronioci, dreseri sluzbenih pasa, motorciklisti “saobracajci", ucenici Srednje skole unutrasnjih poslova (parterna gimnastika), konjanici i piloti (jedan avion vozio je pomocnik ministra policije general Rade Markovic). Gradjani su mogli da se slikaju sa policajcima, a na izlozbenom delu i da dodirnu naoruzanje SAJ, udju u vatrogasno vozilo i brod “Vatrogasac". Ko je hteo imao je priliku da se vozi policijskim motorom a najsrecniji i helikopterom.

D. P.

Foto: N. Stojanovic

Padobranac pao u publiku

Jedan od osmorice padobranaca Beogradskog padobranskog kluba na samom pocetku promasio je cilj postavljen ispred splava i pao u publiku. Ubrzo je prebacen na VMA jer je povredio kicmu, dok je jedna zena iz publike od dozivljenog soka izgubila svest.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /