ponedeljak, 18. maj 1998.

PREMA NEZVANICNIM GRCKIM IZVORIMA

Milosevic i Milutinovic sa suprugama u Atini

Atina, Beta. - Predsednik SR Jugoslavije Slobodan Milosevic u petak uvece je doputovao u posetu Atini i u subotu je oko podne vidjen u atinskom priobalnom predgradju Glifada, saznaje se u nezvanicnim grckim izvorima. Isti izvori navode da su nesto kasnije Milosevic i njegova supruga Mirjana Markovic vidjeni na rucku sa predsednikom Srbije Milanom Milutinovicem i njegovom suprugom.

Jedan visoki izvor u grckoj vladi danas nije iskljucio mogucnost da se predsednik SR Jugoslavije Slobodan Milosevic nalazi u privatnoj poseti Atini, ali je naglasio da nisu planirani nikakvi zvanicni kontakti sa grckim politicarima. "Nije iskljuceno da je (Milosevic) dosao u privatnu posetu, posto se to i ranije desavalo", izjavio je vladin izvor agenciji Beta.

U Beogradu je u petak boravio bivsi sef grcke diplomatije Karolos Papuljas za koga Betini grcki izvori kazu da je doputovao "po svemu sudeci na poziv srpske strane". Grcki dnevnik "Eksusija" pise da je Papuljas, koji vazi za dobrog poznavaoca Albanije, bio "prvi strani zvanicnik koji je iz prve ruke bio obavesten o ishodu sastanka Milosevic-Rugova".

Izvori Bete u Atini ne iskljucuju mogucnost da je eventualna Miloseviceva poseta "u vezi sa velikim grckim investicijama u Srbiji", a narocito sa ulaganjem u rudarske kombinate Trepca i Bor Evangelosa Mitilineosa, na cijoj se jahti Milosevic u vise navrata odmarao.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /