ponedeljak, 18. maj 1998.

Reagovanje na odluku o frekvencijama

DEMOKRATSKA STRANKA

Rezim ukida i poslednje ostatke slobode

Beograd, Beta. - Demokratska stranka je najostrije osudila "gusenje slobodnih medija koje je poslednjom odlukom o podeli frekvencija ponovo zapoceo rezim". U saopstenju DS navodi se da je "nedemokratski rezim Slobodana Milosevica, koristeci krizu drzave, kojoj je i sam uzrok, sada poceo da ukida i poslednje ostatke njene slobode".

"Tako su socijalisticki silnici dali sebi za pravo da sami odrede televizijske i radio stanice koje ce oglobiti previsokim cenama za frekvencije", smatra DS. "Ukoliko rezim uspe da lisi gradjane stanica kao sto su Radio Indeks i B-92 bice to sramota svih nas", zakljucuje se u saopstenju te stranke.

GRADJANSKI SAVEZ SRBIJE

Demokratske snage duzne da brane ANEM

Beograd, Beta. - Gradjanski savez Srbije (GSS) saopstio je da pruza punu podrsku svim clanicama Asocijacije nezavisnih elektronskih medija (ANEM) u odlucnoj borbi da zastite prava na nezavistan, slobodan i profesionalan rad medija u Srbiji i Crnoj Gori. U saopstenju GSS-a navodi se da "u ocajnickoj borbi da opstane na vlasti, nedemokratski i diktatorski rezim pokusava da unisti sva uporista demokratije u zemlji". "Niko i nikada u Jugoslaviji nije vodio tako brutalnu borbu protiv demokratije kao aktuelna vlast", ocenjuje GSS i dodaje da su na udaru reformske snage u Crnoj Gori, Univerzitet, kao i slobodni mediji, koji predstavljaju najvecu opasnost za "korumpiranu i zlocinacku vlast".

"Mreza ANEM-a, kao istinska i mocna protivteza rezimskim medijima koji emtiju laz, mrak i mrznju, mora opstati i sve demokratske snage su duzne da u tome pomognu", istice se u saopstenju GSS-a.

DEMOKRATSKA STRANKA SRBIJE

Gusenje medija put ka diktaturi

Beograd. - "Odbijanjem da izda dozvolu za frekvencije za oko 200 radio i televizijskih stanica u Srbiji Savezno ministarstvo za telekomunikacije je izvrsilo do sada najvecu akciju gusenja elektronskih medija", kaze se u reagovanju iz Demokratske stranke Srbije. "Dozvole nisu dobile sve one stanice koje nisu pod kontrolom rezima i jasno je kakve ce posledice na medijsku sliku imati ovaj potez saveznog ministarstva.

Kada se ovom gusenju medija doda gusenje Univerziteta i zaostravanje odnosa sa Crnom Gorom postaje izvesno da se SR Jugoslavija krece ka dezintegraciji. Pokusajem da uspostavi totalnu kontrolu Slobodan Milosevic zapravo podstice destabilizaciju zemlje, a svoj rezim usmerava u pravcu otvorene diktature", kaze se u saopstenju DSS.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /