sreda, 20. maj 1998.

LIKOVNI ZIVOT

Likovni zivot

Pariski snovi Velimira Matejica

Izlozba pod nazivom “U Parizu snovi, na Terazijama slike" otvorena je u galeriji SULUJ (Terazije 26/2). Na postavci su predstavljene slike Velimira Matejica, nastale tokom njegovog boravka u glavnom gradu Francuske prosle zime. Rec je o delima koja su, po autorovim recima, nastajala bez prethodne osmisljenosti: “Zelja i potreba za slikanjem je nadolazila spontano i tada sam iz bloka za skiciranje odabirao neki motiv, pa brzo i mnogo slikao cistom bojom u ateljeu Cite Internationale des Arts..."

Mrtve prirode u “Braci Stamenkovic"

Galerija NU “Braca Stamenkovic" (Mitropolita Petra 8) domacin je izlozbi slika Vladana Stanojlovica, na kojoj su postavljena njegova dela koja za temu imaju mrtvu prirodu. Precizno i pedantno radjene, locirane u s jedne strane besprekorno docarano bestezinsko stanje, a uz istovremeni izuzetni osecaj za perspektivu, Stanojloviceve mrtve prirode predstavljaju smiren pristup ovoj tradicionalnoj umetnickoj formi.

Tatjana Jerot Djurickovic: Slike / pasteli

Pasteli i slike Tatjane Jerot Djurickovic izlozene su u galeriji Zaduzbine Ilije M. Kolarca (Studentski trg 5), na postavci koja je svecano otvorena sinoc. Smelo koriscenje kontrasta i interesantna resenja osnovne su karakteristike stvaralastva ove umetnice, sto potvrdjuju i izlozena dela. Postavka ce biti otvorena do kraja meseca.

I. B.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /