sreda, 20. maj 1998.

POCELI DANI SVEDSKE KULTURE U BEOGRADU

Veliko interesovanje Beogradjana

Prigodnim govorom Njegove Ekselencije Matsa Stefansona, ambasadora Kraljevine Svedske u Jugoslaviji, preksinoc je svecano otvorena manifestacija koja je pobudila izuzetno veliko interesovanje nase javnosti: Dani svedske kulture u Beogradu.

U sklopu manifestacije koja ce trajati do 6. juna, Beogradjani ce imati prilike da prisustvuju predavanjima i pozorisnim predstavama, odnosno koncertima i filmskim projekcijama, kao i da posete nekoliko atraktivnih izlozbi, na kojima ce biti predstavljeni svedski dizajn, tekstil i arhitektura, Strindbergova dramatika na sceni, Stokholm (ovogodisnja evropska prestonica kulture)... Za sve detaljne informacije oko vremena i mesta na kojima ce se realizovati pojedinacni programi, zainteresovani mogu da se obrate osoblju informativnog punkta u “Beogradskom izlogu".

Vredi istaci da je na samom otvaranju knjizara “Beogradski izlog / Stubovi kulture" bila bukvalno prepuna, sto je jasna potvrda da je (i koliko je) nasa kulturna javnost zeljna ovakvih priredbi - manifestacija, koje omogucavaju da se makar delimicno oseti kulturna klima i aktuelne umetnicke tendencije u drugim drzavama.

I. B.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /