sreda, 20. maj 1998.

SAOPSTENJE O KONSULTACIJAMA MILOSEVICA

Pismena podrska imenovanju Bulatovica

Beograd, FoNet. - Predsednik Republike Slobodan Milosevic, koji je juce posle podne imenovao Momira Bulatovica za novog mandatara Savezne vlade, obavio je prethodno konsultacije o tome sa najvisim predstavnicima parlamentarnih stranaka u Vecu gradjana Savezne skupstine.

Kako je saopsteno, Milosevic je primio lidere politickih partija u Saveznoj skupstini: Socijalisticke partije Srbije - generalnog sekretara Goricu Gajevic i predsednika Poslanicke grupe u Vecu gradjana Milutina Stojkovica, Jugoslovenske levice - predsednika Ljubisu Ristica i predsednika poslanicke grupe Zivka Sokolovackog, Srpske radikalne stranke - predsednika Vojislava Seselja, Socijalisticke narodne partije Crne Gore - predsednika Momira Bulatovica i predsednika Poslanicke grupe Dragisu Pesica, Srpskog pokreta obnove - predsednika Vuka Draskovica i predsednika Poslanicke grupe Milana Komnenica, Demokratske partije socijalista Crne Gore - predsednicu Milicu Pejanovic Djurisic i predsednika Poslanicke grupe Zeljka Sturanovica, Predsednika Saveza vojvodjanskih Madjara Jozefa Kasu i predsednika zajednicke poslanicke grupe Jozu Lala.

Kako prenose beogradski mediji, zbog sprecenosti predsednika Srpske narodne stranke Bozidara Bojovica da dodje na ovaj sastanak, predstavnici ove stranke pismeno su podrzali proces imenovanja novog mandatara Savezne vlade, naglasavajuci neophodnost konsenzusa politickih snaga zainteresovanih za jacanje zajednicke drzave Crne Gore i Srbije.

“U razgovorima je ocenjeno da poveravanje mandata novom saveznom premijeru, koji ce biti iz Crne Gore, treba da obezbedi jacanje odgovornosti Savezne vlade u sprovodjenju jedinstvene politike Savezne Republike Jugoslavije, kao i podizanje efikasnosti rada Vlade i ministarstava u ostvarivanju ciljeva reforme i ubrzanog ekonomskog razvoja zemlje. Jacanje SRJ kao drzave ravnopravnih gradjana, naroda i republika predstavlja opsti interes svih, ocenjeno je u razgovorima", navodi se u saopstenju o konsultacijama predsednika Milosevica.

Osim lidera SPO i DPS predstavnici drugih stranaka koji su se odazvali pozivu da dodju na konsultacije o saveznom premijeru, nisu hteli da daju izjave.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /