cetvrtak, 21. maj 1998.

KONFERENCIJA ZA NOVINARE NOVOG PREDSEDNIKA SAVEZNE VLADE

Ako katastrofalno izgubim izbore podnecu ostavku na mesto premijera

Beograd. - Nakon polaganja zakletve i kratke konstitutivne sednice Savezne vlade, novoizabrani savezni premijer Momir Bulatovic odrzao je konferenciju za novinare na kojoj je izjavio da ga ne zabrinjava cinjenica da njegovoj inauguraciji nije prisustvovala ni jedna partija iz Crne Gore, osim one ciji je predsednik.

- To je pokazatelj duboke politicke krize u kojoj se Crna Gora nalazi - rekao je Bulatovic i dodao da je postupak Savezne skupstine dobar, te da ce se problemi u Crnoj Gori razresiti postenim i fer izborima. Upitan za komentar odluke crnogorske skupstine da ne priznaje novu Saveznu vladu, Bulatovic je rekao da treba sacekati izbore u toj republici i videti “sta znaci Djukanoviceva struja".

Bulatovic je izjavio da nece zamrznuti svoju funkciju predsednika Socijalisticke narodne partije Crne Gore i najavio svoje dalje aktivno ucesce u predizbornoj kampanji. Upitan da li ce podneti ostavku na saveznu funkciju ukoliko na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori njegova partija dozivi poraz, on je rekao da to ne ocekuje, ali da je u slucaju katastrofalnog neuspeha spreman da podnese i takvu politicku konsekvencu.

Zalozivsi se, kako je rekao, za ukidanje politicke policije koja hapsi cak i petnaestogodisnjake samo zato sto lepe predizborne plakate njegove partije u Crnoj Gori, Bulatovic je kao jedan od prioriteta Savezne vlade naveo objedinjavanje funkcije bezbednosti na federalnom nivou. “Potrebno je da se tajna policija izuzme od uloge politickog policajca, a to se moze obezbediti objedinjavanjem funkcije bezbednosti na saveznom nivou", istakao je on.

Bulatovic je rekao da njegov izbor na visoku saveznu funkciju ne moze uticati na ishod parlamentarnih izbora u Crnoj Gori i zalozio se za dijalog sa DPS, ali kako je naglasio “kada se za to stvore uslovi".

Izvestaci: V. Vignjevic, J. Kesic, V. Didanovic

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /