cetvrtak, 21. maj 1998.

MILO DJUKANOVIC, PREDSEDNIK CRNE GORE

“To je cirkus, a ne vlada"

Podgorica, Beta. - Predsednik Crne Gore Milo Djukanovic ocenio je sinoc da je izbor Momira Bulatovica za saveznog premijera nelegalan i neustavan, i izraz “nemoci i ocaja" predsednika SR Jugoslavije Slobodana Milosevica. “Ta vlada je za nas nelegalna, neustavna, nelegetimna i nejugoslovenska, i zato ona moze donositi odluke koje vaze jedino na Dedinju", rekao je Djukanovic u Podgorici, na promociji zajednicke liste koalicije “Da zivimo bolje - Milo Djukanovic".

Prema njegovim recima, Milosevic je, “u panici od gubitka vlasti, zloupotrebljavajuci glasove sestorice crnogorskih izroda u Vecu republika, nelegalno smenio Kontica i na njegovo mesto izabrao svog kucnog mezimca Momira Bulatovica iz tri razloga". “Milosevicu je jasno da bi nakon 31. maja i nase pobede na izborima bila izabrana nova vlada, koja bi bila ociscena od pijanaca i politickih klovnova iz Crne Gore, a potom bi, sto je neminovno, dosaao na red i on sam", kazao je Djukanovic. Kao drugi razlog, on je naveo ocenu da Milosevicu treba “neko poput poslusnog i beskicmenog Bulatovica kako bi umesto njega stavio potpis na kosovsku izdaju, jer je Milosevic uvek imao poslusnike koji su potpisivali kapitualcije do kojih je sam dovodio". Konacno, to imenovanje treba i samom Bulatovicu, koji se pred izvesnim porazom na crnogorskim izborima povlaci na “rezervni dedinjski polozaj". “Bulatovic je 'pustio niz vodu' svoju partiju i svoje sve malobrojne pristalice da bi ispod skuta svog gazde, ili bolje receno gazdarice, zapomagao kako su izbori u Crnoj Gori pokradeni, ne bi li se ko upecao da pravi nerede po Crnoj Gori posto njima dvojici ni na Dedinju nije sigurno", rekao je dalje Djukanovic.

Milosevic, rekao je crnogorski predsednik, napada Crnu Goru, “jer taj onemocali majstor haosa nema vise snage da odbrani svoju autokratsku vladavinu pred naletom savremene reformske politike koja potice iz Crne Gore i koja je realna politicka jugoslovenska alternativa".

Djukanovic je porucio da ce nova crnogorska vlast nakon 31. maja traziti da se u zemlji uspostavi red i “da se promeni taj cirkus od navodne jugoslovenske vlade, da se organizuju savezni izbori, izabere nova vlada uz postovanje osnovnog prinicpa ravnopravnosti dve federalne jedinice".

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /