cetvrtak, 21. maj 1998.

GORAN MATIC, SAVEZNI SEKRETAR ZA INFORMISANJE

Frekvencije deljene prema tehnickim i komercijalnim kriterijumima

Beograd. - Goran Matic, savezni sekretar za informisanje najavio je juce mogucnost smanjenja iznosa taksi za koriscenje frekvencija. “Verujem da ce takse biti smanjene na onaj nivo koji ce zadovoljiti sve korisnike", rekao je Matic. Isticuci da konkurs za koriscenje frekvencija jos nije zavrsen Matic je rekao da radio i televizijske stanice, koje u prvoj rundi nisu resile svoj status, imaju rok od mesec dana da pribave neophodna dokumenta, nakon cega ce, kako je objasnio, u razumnom roku biti regulisana sva sporna pitanja.

Prema njegovim recima nije bilo nikakvih politickih razloga u donosenju odluke o frekvencijama, za sta je, kako je naglasio, najbolji primer dodela frekvencije Radiju B92. U dodeli frekvencija, dodao je on, presudni su bili tehnicki i komercijalni razlozi.

Matic je juce ocenio i da je konstituisanje jedinstvenog jugoslovenskog informativnog prostora jedan od problema na kojima je predhodna vlada dokazala svoju nemoc. Upitan ko je pravi vlasnik Jugoslovenske tadio televizije, savezni sekretar za informisanje je rekao da je “JRT trenutno preduzece koje je svoje deonice prenelo u nadleznost Savezne vlade. Prihvatanjem tih deonica Savezna vlada ce postati neposredni osnivac i vlasnik ove televizije i moci ce da je konstituise na nacin koji ce biti u funkciji savezne drzave", rekao je Matic.

V. D.

ANEM: Bulatovic se opredelio za gasenje nezavisnih medija

Beograd, Beta. - Asocijacija nezavisnih elektronskih medija (ANEM) ocenila je da se izborom Dojcila Radojcica za saveznog ministra za telekomunikacije, jugoslovenski premijer Momir Bulatovic “opredelio za gasenje nezavisnih medija". U saopstenju ANEM-a se izrazava zaljenje sto nova Savezna vlada nastavlja kursom stare. ANEM upozorava da ce i dalje insitirati na ostavci Radojcica zbog “skandala koji je pratio tok i rezultate javnog oglasa" za izdavanje privremenih dozvola za koriscenje radio frekvencija i televizijskih kanala.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /