cetvrtak, 21. maj 1998.

REAGOVANJA U CRNOJ GORI NA IZBOR NOVE SAVEZNE VLADE

Bulatovic vodi tzv. vladu

Poslanici DPS nece ucestvovati u poslovima Savezne skupstine koji bi na bilo koji nacin bili povezani s kabinetom Momira Bulatovica

Podgorica. - Milan Gajovic, republicki poslanik DPS-a nazvao je Saveznu vladu premijerom Momira Bulatovica "takozvanom Saveznom vladom", zato sto je "nastala na osnovu odluke uVijecu republika koja, ne moze proizvoditi pravne posljedice i koja je nistavna".

"Mi Vladu premijera Radoja Kontica smatramo legitimnom i legalnom" - rekao je Gajovic za podgoricki radio "Antena M". Bez obzira na to sto je Savezna vlada predlagac najveceg broja zakona, Gajovic je naglasio da u poslovima Savezne skupsitne na bilo koji nacin povezanim sa kabinetom Momira Bulatovica, poslanici Demokratske partije socijalista nece ucestvovati.

Lider Liberalnog saveza Crne Gore Slavko Perovic rekao je da njegova stranka nikada nece prihvatiti da dr Radoje Kontic,smijenjeni premijer Savezne vlade, "u bilo kom trenutku moze biti neka linija zastite interesa Crne Gore, kao sto to ne moze da bude ni general Perisic".

“Mi dobro pamtimo zasto je postavljen Kontic, dobro pamtimo ulogu Bulatovica i Djukanovica u njegovom postavljanju, dobro pamtimo ulogu generala Perisica u rusenju Mostara i pucanju na civile", podvukao je lider crnogorskih liberala, dodajuci da se potvrdila njegova tvrdnja da je “Jugoslavija napravljena kao velika zamka i za Srbiju i za Crnu Goru".

“Svi oni koji podrzavaju takvu Jugoslaviju zapravo sprijecavaju Crnu Goru i Srbiju da pocnu da disu svojim dahom i da se okrenu svojim problemima", rekao je Perovic.

Za predsjednika Narodne stranke dr Novaka Kilibardu neshvatljiva je cinjenica da je za predsjednika Savezne vlade izabran covjek protiv koga je pokrenut postupak za krivicno gonjenje. “To znaci mimo zakona mu obezbijediti imunitet", rekao je dr Kilibarda, konstatujuci da potez Slobodana Milosevica nije nikakva novost.

Prema njegovom misljenju, predsjednik ovim “flagrantnim krsenjem zakona" zeli da postigne vise ciljeva. “Milosevic je do sada imao pasivnog saradnika u liku g. Kontica, a sada hoce aktivnu svoju sjenku. Nesumnjivo je da ce g. Bulatovic izvrsiti blagonaklono sve sto mu bude naredio Slobodan Milosevic", istakao je predsjednik Narodne stranke.

On misli da se Bulatovic ovim izborom “obezbjedjuje od eventualnosti koje bi ga mogle zadesiti poslije izbora 31. maja. “On, naime, hoce vladu koja ne zavisi od volje naroda u Crnoj Gori".

B. I. M.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /