petak, 22. maj 1998.

SAOPSTENJE KABINETA PREDSEDNIKA CRNE GORE

Patrijarh Pavle primio Djukanovica i Marovica

Podrska crnogorskom narodu u casnom zalaganju da ocuva mir i SRJ

Podgorica. - Juce je u Beogradu odrzan sastanak patrijarha Pavla i najvisih predstavnika Srpske pravoslavne crkve, sa predsjednikom Republike Crne Gore, gospodinom Milom Djukanovicem i predsjednikom Skupstine Crne Gore gospodinom Svetozarom Marovicem, saopsto je Kabinet predsednika Crne Gore.

Sastanku su pored Njegove svetosti, patrijarha srpskog, prisustvovali i NJegovo visoko preosvestenstvo mitropolit crnogorsko-primorski gospodin Amfilohije, Njegovo preosvestenstvo episkop sumadijski gospodin Sava i Njegovo preosvestensko episkog rasko- prizrenski gospodin Artemije.

Predstavnici Srpske pravoslavne crkve na celu sa patrijarhom Pavlom, izrazili su posebno zadovoljstvo sto su se pozivu patrijarha srpskog i Svetog arhijerejskog sabora odazvali najvisi predstavnici Crne Gore i ujedno izrazili zaljenje sto sastanku ne prisustvuju i ostali pozvani: gospodin Slobodan Milosevic, predsjednik Savezne Republike Jugoslavije, gospodin Milan Milutinovic, predsjednik Republike Srbije i gospodin Dragan Tomic, predsjednik Narodne skupstine Srbije.

Visoki predstavnici i dostojanstvenici Srpske pravoslavne crkve, izrazili su posebno postovanje racionalnom pristupu drzavnog rukovodstva Crne Gore na trazenju miroljubivog, politickog i trajnog rjesenja za problem Kosova i Metohije. Izrazena je i podrska iskrenim i nesebicnim naporima koje ulaze narod i rukovodstvo Crne Gore u ocuvanju zajednicke drzave.

Najvisi predstavnici Srpske pravoslavne crkve su zamolili predsjednika Republike Crne Gore gospodina Mila Djukanovica, i predsjednika Skupstine Republike Crne Gore gospodina Svetozara Marovica, da prenesu narodu Crne Gore najiskreniju privrzenost, podrsku i ohrabrenje da istraju u casnim zalaganjima u ocuvanju mira u nasoj zajednickoj drzavi.

Predsjednik Republike Crne Gore gospodin Milo Djukanovic i predsjednik Skupstine Republike Crne Gore gospodin Svetozar Marovic, izrazili su zabrinutost posljednjim nepromisljenim potezima i odlukama drzavnog vrha zajednicke drzave, kojim se dodatno opterecuju ukupni ekonomski i politicki problemi u Jugoslaviji.

Predsjednik Republike Crne Gore i predsjednik Skupstine Crne Gore su ponovili cvrstu rijesenost da pored svih iskusenja istraju na svom opredjeljenju za ocuvanje i razvoj zajednicke drzave, afirmaciju demokratije i ekonomskog napretka Crne Gore, Srbije i Jugoslavije.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /