petak, 22. maj 1998.

GRADSKI ODBOR SAMOSTALNOG SINDIKATA DRUSTVENIH DELATNOSTI

Slediti primer bibliotekara?

- Kao kulturna osnova grada poslednjih smo se meseci nasli u gotovo bezizlaznoj situaciji, rekao je, na jucerasnjoj sednici Gradskog odbora SSJ, o stanju duhovnog u Beogradu predsednik Odbora g. Milosav Ralic. Stanje u kulturnoj delatnosti grada najbolje pokazuje nedavni strajk radnika biblioteke, ustanove koja za tim "poslednjim korakom" poseze prvi put u svojoj skoro sedamdesetogodisnjoj istoriji. Ni u drugim ustanovama kulture nije bolje. Plate su mizerne i neredovne, materijalna sredstva od strane grada se i ne uplacuju. Gradskoj biblioteci gradska vlast duguje 700.000 dinara, Kolarcevoj zaduzbini preko 200.000 dinara. Vlast, bilo gradska bilo republicka, insistira na racionalizaciji u programima.

Sredstva namenjena kulturi prelivaju se u ustanove gde je potrebno kupiti socijalni mir, kaze gdja Milena Milovanovic, sekretar Odbora.

Gradski odbor Samostalnog sindikata zaposlenih u kulturnim delatnostima, na ovoj sednici pojacan i nekim clanovima republickog odbora, najavio je rad na organizovanju generalnog strajka ove grane.

G. M. S.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /