petak, 22. maj 1998.

PRVI LET IZ SARAJEVA U SRJ

"Air Bosna" sletela na Surcin

Beograd nije tako daleko: Sarajevski
avion juce na jugoslovenskom aerodromu
FOTO: N. Stojanovic

Beograd. - Jucerasnjim letom kompanije "Air Bosna" iz Sarajeva, koji je u Beograd stigao u 7.30 casova, uspostavljen je komercijalni vazdusni saobracaj izmedju dve zemlje. Ovo je rezultat dogovora predstavnika JAT-a i Uprave za civilnu vazdusnu plovidbu BiH, potpisanog 27. februara kojim je JAT dobio pravo leta za Sarajevo i Banjaluku, a "Air Bosna" za Podgoricu i Beograd.

Goste iz Sarajeva, medju kojima su bili ministar za promet i komunikacije Federacije BiH Kemal Bubalo, gradonacelnik Sarajeva Rasim Gacakovic, kao i brojni novinari sarajevskih redakcija, docekali su predstavnici gradske i Savezne vlade.

Otvaranje vazdusnog saobracaja, prema recima Dejana Drobnjakovica, jugoslovenskog ministra za saobracaj predstavlja preduslov za siru normalizaciju odnosa izmedju dve zemlje. Bubalo Kemal, je ocenio da "Beograd nije tako daleko" i dodao da ce se posle otvaranja vazdusnog prometa, vrlo brzo normalizovati i ostali vidovi saobracaja pre svega zeleznicki, putnicki, kao i recni.

"Od letova za Beograd, ocekujemo dobre komercijalne efekte, i vrlo je moguce da oni uskoro budu na dvevnoj osnovi", kaze Omer Kulic, direktor "Air Bosne". Upravo komercijalni efekti su prema recima Zike Petrovica, generalnog direktora JAT-a, su osnov za uspostavljanje saobracaja, a ukoliko se utvrdi da postoje ne iskljucuje se i uspostavljanje saobracaja sa Zagrebom.

Prema dogovoru "Air Bosna" ce za Beograd leteti cetvrtkom u jutarnjim casovima, dok ce JAT za Sarajevo leteti nedeljom popodne. Povratna karta za Sarajevo u JAT-u kosta 1220 dinara, a prvi let je planiran za nedelju 24.mart.

R. R.

Posaljite nam vas komentar! Izbor vasih reagovanja i misljenja objavljujemo.
© 1995 - 1998 Yurope & ,,Nasa Borba" / Sva prava zadrzana /